Zaterdag   organiseerde de GFTO een viswedstrijd voor kinderen bij de  Albert Mols Menninge.

Als bestuur kunnen wij natuurlijk ook merken dat het door het coronavirus een zeer rustig jaar is en er moest binnen de richtlijnen en maatregelen rondom Corona maar weer eens wat gebeuren.

In de voorbereidingen naar de viswedstrijd toe had het “Wetterskip Fryslan” de Bûtendykster Haadfeart al een heel stuk “gehekkelt” en was de sloot schoon en vrij van begroeiing.

Alle 31 kinderen konden zich om 12.30 uur inschrijven in de nieuwe GFTO tent die voor deze gelegenheid voor het eerst opgezet werd. Ook de nieuw aangeschafte beachvlaggen waren geplaatst en te bewonderen.

Nadat Andries de Boer van de Hengelsportvereniging alle kinderen voorzien had van een bakje maden en een hengel (als ze deze zelf niet mee hadden) werd er gestart om 13.00 uur.

De kinderen waren ingedeeld op leeftijd over 3 vakken en zaten op voldoende afstand met hun ouders/verzorgers/pake’s en beppe’s van elkaar en konden een gooi doen naar de mooie prijzen die er naderhand lagen te wachten in de tent.

Hoewel er behoorlijk bijgevoerd werd om de vissen te lokken wilden de vissen maar moeilijk bijten. Wat dan wel mooi is om te zien is dat wanneer de aandacht bij de kinderen verdwijnt, door het slechte bijten  en de lekkere ijsco’s die uitgedeeld werden, de volwassenen de hengel over pakten en voet bij “stek” hielden om toch wat aan de haak te slaan. Voor het bestuur toch een signaal om wanneer we “terug naar normaal” gaan ook een klasse voor volwassenen toe te voegen en naderhand onder het genot van een muziekje en drankje af te kunnen sluiten.

Om 14.30 uur werden de kaartjes met vangsten opgehaald om de winnaars te bepalen, omdat de vangsten tegenvielen zijn de overgebleven prijzen per klasse verloot;

Vak A:
1e prijs Jente Flapper (13, 14 en 17cm)
2e prijs Jorian Krijgsman (17cm)
3e prijs Gerrit Norel (16cm)
4e prijs Rinse Drenth (12cm)

Vak B:
1e prijs Jordy Krijgsman (12cm)
2e prijs verloot
3e prijs verloot

Vak C:
1e prijs Bert Russchen (26 en 12cm)
2e prijs Eeke Hof (10 en 9cm)
3e prijs verloot

Al met al een succesvol evenement vinden wij als bestuur en langs deze weg willen we de landeigenaren, wetterskip fryslan en in het bijzonder Andries de Boer van de Hengelsportvereniging ontzettend bedanken voor deze mooie dag!

Het bestuur GFTO