GFTO Aengwirden

Geitefok van Tjalleberd en Omstreken

De naam

Bij het kiezen van de naam is stiekem gekeken naar de naam Geitefok van de welbekende oudejaarsploeg in Oldeberkoop. Zo ontstond de naam GFTO, wat staat voor GeiteFok Tjalleberd en Omstreken.

Oud-secretaris en later oud-voorzitter Wieger Stoelwinder verwoorde het toendertijd in de “Autokampioen” van september 1966 als volgt: “Geen der leden van de Geitefok heeft zich ooit verdiept in de geslachtsdrift en deszelfs gevolgen bij geiten. De GFTO is eenvoudig een vereniging van vrijgezellen, die zich bezig houdt met allerlei facetten van sociaal werk”.

Omdat de inwoners in de streek niet zoveel op hebben met grote woorden, maar liever kiezen voor de daden is gekozen voor een opzet dat behalve veel plezier maken het bezig zijn met allerlei facetten van sociaal werk nog steeds belangrijke doelstellingen vormen van de huidige GFTO. Overigens waren de eerste geluiden in de Streek in de trend van “het wordt toch nooit wat”, maar inmiddels weten we dat dit eerder een extra stimulans is geweest

De leden van de GFTO zijn mannen van 16 jaar of ouder, woonachtig in de Streek. Oorspronkelijk mochten alleen vrijgezellen en getrouwden t/m hun 35e lid zijn. Deze voorwaarde is later afgeschaft…..