GFTO Aengwirden

Geitefok van Tjalleberd en Omstreken

Kuiertocht

 

 

DE GEITEFOK PRESENTEERT: ALDJIERS KUIERTOCHT

Op zondag 27 december hield de Geitefokvereniging Tjalleberd e.o. een gezellige kleine Âldjiers kuiertocht. Het was dit jaar alweer voor de vierde keer dat deze wandeltocht werd georganiseerd. Het eerste jaar waren er plm. 175 deelnemers, het tweede 600, derde jaar 1000 en nu ruim 1200 deelnemers! Wij zijn hier dan ook zeer blij mee!

De wandelaars deden dan ook met veel plezier aan de wandeltocht mee, zowel jong als oud. Ondanks de regen was het een leuke route en was het parcours goed te doen. Na de eerste meters ging de wandelroute richting het IBF park. De wandelaars mochten het terrein van A Ware op. De wandeling liep om de fabriek heen, halverwege de wandeling werd iedereen getrakteerd op natuurlijk kaas. Even kon een glimp worden opgevangen van de vierkante kazen die voorbij kwamen in de fabriek.

Daarna ging de tocht weer over het viaduct A 7 terug naar Tjalleberd, halverwege splitsten hier de 5 en 10 kilometerwandelaars. Maar voordat dat zover was werd er eerst een stop gemaakt voor een voorbijkomende stoomtrein. Bijzonder een stoomtrein in Tjalleberd!

Onderweg waren een aantal serieuze stempelposten. De toch ging verder via de weilanden, heerlijk genieten en af en toe schoot er een ree voorbij. Halverwege de toch stond er chocomelk en Jagermeister klaar voor iedere deelnemer. Toppie, dat kan een mens gebruiken na vijf kilometer stevig wandelen!

Het vervolg ging door drassige bosschages met af een toe een plank waar je over heen kon lopen. Pas op niet uitglijden! Heel in de verte hoorden de wandelaars…..ja dat leek Grutte Pier wel! En ja hoor….in het bos stond Grutte Pier himself een serieus verhaal af te steken. Na de mooie (serieuze) woorden en het uitspreken van een Fries gezegde kon de wandeling verder gaan.

Halverwege werd er een boerderij aangedaan. Lekkernijen stonden uitgestald op het boerenerf. De wandelaars konden kennis maken met een melkrobot maar ook een voerrobot.
Na geploeter door de weilanden kwamen de wandelaars aan bij de brandweerkazerne van Tjalleberd. Genietend van de kerstklanken, door een koor, kreeg iedereen een heerlijk oliebol.

En dan is het einde bijna in zicht, de stempelkaart kon worden ingeleverd en kon er nog van de warme snert worden genoten. Deelname aan de tocht kost niets maar een kleine bijdrage werd zeer gewaardeerd. Deze zal de GFTO gebruiken voor de jaarlijkse activiteiten welke ten goede komen aan de gemeenschap.

Aldjiers Kuiertocht 2016:30-12-2016 (vrijdag)

image

 

 

 

Aldjierskuiertocht GFTO 2014 succesvol verlopen

 

Prachtig mooi weer en de keuze uit 5 en 10 km met onderweg veel te bekijken en overige festiviteiten.

Een mooie beschrijving van de tocht op Flitsnieuws staat hier.
Foto’s gemaakt door Kobus van Leer zijn hier te vinden. Link naar de foto’s gemaakt door Lourens Hengst hier.

Aldjierskuiertocht GFTO 2014

Het loopt weer tegen het einde van het jaar, dus inmiddels traditioneel staat er voor de laatste zondag van dit jaar de “Aldjierskuiertocht” weer op het programma.

De voorbereidingen zijn al weer een tijdje in volle gang. Met man en uiteraard macht wordt er hard gewerkt om de succesvolle tocht van vorig jaar weer te overtreffen. En dat gaat lukken!
De tocht voert ons dit jaar naar het Noord-Westen van onze dorpen in Aengwirden. Het landschap en de natuur is er in al zijn pracht te aanschouwen. Wanneer de organisatie daar nog eens de lopers laat genieten van tal van attracties en versnaperingen onderweg dan is eigenlijk het recept voor een fantastische tocht al klaar.

Maar niet voor de leden van de Geitefok. Onderweg stelt de organisatie de lopers in de gelegenheid om ligboxenstallen te bezoeken en als top(kermis)attractie staan ook de deuren van Knijpstra open voor de lopers. Een unieke kans om dit prachtige bedrijf eens van binnen te bezichtigen. Zorg zelf voor goed schoeisel/laarzen en er kan eigenlijk niets meer mis gaan.

Dus reserveer de “Aldjierskuiertocht” alvast in de agenda:
Zondag 28 december 2014
Start en finish: Café Onder de Linden – Luinjeberd
Zoals altijd gratis, vrije bijdrage is welkom
De volgende afstanden zijn mogelijk:
5 km > Starten vanaf 13:30 – 14:30 uur
10 km > Starten vanaf 13:00 – 14:30 uur
En als laatste nog even een tip voor de lopers: “Wilt u onderweg alles meemaken en zien? Wandelaars twijfel niet en ga voor de 10!”