GFTO Aengwirden

Geitefok van Tjalleberd en Omstreken

Autocross

Geitefok Tjalleberd en Omstreken organiseert Autocross te Gersloot!

NK: 25 mei 2019.

Clubcross: 12 mei 2019.

ARCHIEF

Nationaal kampioenschap 10 juni 2017
Misschien heeft u er stiekem al wat over gehoord, maar juni is in 2017 autocross maand in Gersloot.
Maar liefst 2 weekenden zullen in het teken staan van de meest populaire sport onder de autoracerij.
Hoogtepunt zal het weekend van 10 juni zijn. Dan strijkt het NK circus neer op Tijnjeweg te Gersloot.
Waarschijnlijk dacht u al dat de letters NK voor Nederlands Kampioenschap staan. Dit is echter zeer bijzonder daar een volledig NK maar uit 6 wedstrijden bestaat per jaar en dat die veelal gereden worden op vastgestelde banen. Vanwege het feit dat het de 40e keer is dat de Geitefok (GFTO) een cross organiseert, kregen wij de eer om ook een NK- wedstrijd te mogen organiseren.
Dit belooft een spektakel te worden! Gemiddeld staan er bij een NK 3000 bezoekers aan de baan die de 200 coureurs aanmoedigen. Aan de start verschijnen verschillende klassen waaronder de Sprint 2000, Superklasse, Divisie V en Keverklasse.

Ook de TV zal aanwezig zijn! Omdat het een Nationaal kampioenschap is en autosport enorm populair is, zendt RTL 7 iedere NK wedstrijd uit. Niet live, maar ongeveer 2 weken na de cross wordt een groot verslag uitgebracht.

www.facebook.com/sonaknkautocrossgersloot/

Clubcross 18 juni 2017
De Geitefok organiseert dus al voor de 40e keer een cross. Dit is normaliter een clubcross in samenwerking met de Drentse Autocross Club (DAC).
Daarom is het weekend na het NK , op 18 juni, clubcross in samenwerking met de DAC. Hierbij is ook nog sprake van een regioklasse! Na een daling in de afgelopen jaren zit dit weer helemaal in de lift! Deze dag zullen naast de regiorijders ook de sprint 2000, kever-, vrije standaard-, super-, junior- en de standaardklasse aantreden. Ondanks dat dit dan wel geen NK is, is dit natuurlijk ook gewoon spektakel! Men rijdt immers op een NK-baan, dus de coureurs zullen ook hier willen laten zien wat ze waard zijn!

www.gfto.nl

Wij zien u graag op 10 en 18 juni!

Op 3 juli organiseren wij weer de jaarlijkse autocross.

Dit jaar word de cross verreden op het land van de familie Woudstra in Gersloot aan de oudeweg.

Autocross 9 Augustus 2015

Door tegenvallende opgaves in het voorjaar is er besloten om de cross te verplaatsen. Tevens werd er gezocht naar mogelijkheden om het aantal rijders op  te krikken.

Er kwam een samenwerking tot stand met d DAC (Drentse Autoross Club). De DAC zocht voor haar deelnemers nog een baan en wij waren op zoek naar crossers.

De autocross werd op 9 augustus gehouden op het land van de familie Peeters in samenwerking met de DAC.

Er zou gereden worden in de Regioklasse, Standaardklasse, Vrije Standaardklasse, Keverklasse, 2-literklasse en de Juniorenklasse. Er werd geen damesklasse gereden. Zij mochten meerijden in de standaardklasse.

Het weer was fantastisch en de baan lag er mooi bij. Alle redenen voor een succesvolle cros.

Uitslagen:

Streekklasse

1 Ronald Rienstra Heerenveen

2 Jelle de Jong Luxwoude

3 Robert Wassenaar Tjalleberd

Standaardklasse:

1 Marc van der Heide Wolvega

2 Dennis de Vries Steggerda

3 Ronald Rienstra Heerenveen

9 Lowie Veldman, Rottum

Keverklasse 1600

1 Harm Eesinge Zuidwolde

2 Wiebe Stegenga Elahuizen

3 Eelco Kruis Terband

Juniorklasse:

1 Marco van der Vegt Paasloo

2 Wessel Stegenga Wijckel

3 Ricardo Hofstra Oosterwolde

Sprintklasse 2000:

1 Chris Wagenaar Oosterblokker

2 Alex Rijkeboer Fort

3 Ronald Groot Winkel

Vrije Standaardklasse:

1 Marius van der Heide Oldeberkoop

5 Marten Otter, Tjalleberd

7 Bart Meester, Tjalleberd

Superklasse:

1 Hans Nijland Nieuw Amsterdam

2 Bart Kats Emmeloord

3 Koos Pieters Hollandscheveld

Namens de organisatie onze hartelijke dank aan alle betrokkenen en graag tot volgend jaar!

Autocross 2015

Door de tegenvallende opgaaf van deelnemers, heeft het bestuur in samenspraak met de crosscommissie besloten de cross te verplaatsen naar een nog te nader bepalen datum.

Autocross 2014

Dit jaar heeft de ACTO een nieuw locatie waar de jaarlijkse autocross gaat plaatsvinden.

Het is op het Weiland van fam. Peeters te Luinjeberd, een zeer ruime locatie. Als u op de A7 tussen knooppunt Heerenveen en afslag Tjalleberd rijd ziet u aan de noordzijde in het weiland een groot spandoek staan. Op dit land zal de autocross worden verreden.

Het is alweer de 30e keer dat de autocross wordt georganiseerd door de plaatselijke Geitefok. Samen met de autocrosscommissieleden van de ACTO zetten zij dit evenement op poten. Ruim 80 vrijwilligers zijn deze dag in touw om alles in goede banen te leiden, met als doel om geld in te zamelen voor goede doelen in de Streek. Ieder jaar verzorgd de Geitefok o.a. een bootreis voor chronisch zieken uit de Streek.

Er wordt gestreden in zes klassen: Streek Klasse (met de Oene van der Molen wisselbokaal voor de winnaar), Dames Klasse, Standaard Klasse, Junioren, de vrijestandaard klasse, 1600-klasse (Keverklasse) en sprint 2000-klasse. Net als vorig jaar mogen in de Streek Klasse alleen standaard uitgeruste auto’s een greep doen uit de zeer goed gevulde prijzenpot. Uiteraard is deze klasse alleen voor rijders uit één van de dorpen uit de Streek (Terband, Luinjeberd, Tjalleberd of Gersloot).

Als hoogte punt is het verrijden van een Superfinale. De drie beste rijders of rijdsters per klasse worden allen opgesteld voor een spetterende afsluiting van het evenement. Kortom, genoeg spektakel.

Meer dan 120 autocrossliefhebbers hebben zich ingeschreven. Om te onderstrepen dat dit evenement een prima dagbesteding voor het hele gezin is, heeft de organisatie besloten om alle kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene gratis toegang te verstrekken. Van 12 tot 18 jaar is de toegang € 5,- en volwassenen betalen slechts € 8,- voor een middag autocross spektakel.

Vrijdag 14 september moeten de startkaarten voor de rijders gehaald worden in café onder de Linden. Er is nog ruimte voor extra inschrijvingen via  http://www.cafedestreekteam.nl