Klik op de foto om naar het album te gaan.

Geitefok Tjalleberd en Omstreken organiseert Autocross te Gersloot!

Nationaal kampioenschap 10 juni 2017
Misschien heeft u er stiekem al wat over gehoord, maar juni is in 2017 autocross maand in Gersloot.
Maar liefst 2 weekenden zullen in het teken staan van de meest populaire sport onder de autoracerij.
Hoogtepunt zal het weekend van 10 juni zijn. Dan strijkt het NK circus neer op Tijnjeweg te Gersloot.
Waarschijnlijk dacht u al dat de letters NK voor Nederlands Kampioenschap staan. Dit is echter zeer bijzonder daar een volledig NK maar uit 6 wedstrijden bestaat per jaar en dat die veelal gereden worden op vastgestelde banen. Vanwege het feit dat het de 40e keer is dat de Geitefok (GFTO) een cross organiseert, kregen wij de eer om ook een NK- wedstrijd te mogen organiseren.
Dit belooft een spektakel te worden! Gemiddeld staan er bij een NK 3000 bezoekers aan de baan die de 200 coureurs aanmoedigen. Aan de start verschijnen verschillende klassen waaronder de Sprint 2000, Superklasse, Divisie V en Keverklasse.

Ook de TV zal aanwezig zijn! Omdat het een Nationaal kampioenschap is en autosport enorm populair is, zendt RTL 7 iedere NK wedstrijd uit. Niet live, maar ongeveer 2 weken na de cross wordt een groot verslag uitgebracht.

www.facebook.com/sonaknkautocrossgersloot/

Clubcross 18 juni 2017
De Geitefok organiseert dus al voor de 40e keer een cross. Dit is normaliter een clubcross in samenwerking met de Drentse Autocross Club (DAC).
Daarom is het weekend na het NK , op 18 juni, clubcross in samenwerking met de DAC. Hierbij is ook nog sprake van een regioklasse! Na een daling in de afgelopen jaren zit dit weer helemaal in de lift! Deze dag zullen naast de regiorijders ook de sprint 2000, kever-, vrije standaard-, super-, junior- en de standaardklasse aantreden. Ondanks dat dit dan wel geen NK is, is dit natuurlijk ook gewoon spektakel! Men rijdt immers op een NK-baan, dus de coureurs zullen ook hier willen laten zien wat ze waard zijn!

www.gfto.nl

Wij zien u graag op 10 en 18 juni!