GFTO Aengwirden

Geitefok van Tjalleberd en Omstreken

Motortocht

Foto’s Motortocht 2015

Verslag motortoertocht MCTO 28-6-2015

Op 28 juni is de jaarlijkse zomertoerrit van de Geitefok verreden.
De tocht was uitgezet door Andries Oord en Ruurd de Graaf en ging deze keer voor een groot deel door het Groningse land! Met een deelname van 28 rijders mag je spreken van een gezonde deelname!
Zoals gewoonlijk eerst bij Sietske een onderonsje, een bakje koffie en een briefing van Ruurd de Graaf om iedereen een gezellige en veilige dag toe te wensen.
Het zonnetje scheen uitbundig en de temperatuur zeer aangenaam. Via Drachten, Kootstertille belanden we door allerlei slingerwegen uiteindelijk het land van Grön! Dat het hier soms wel erg smal is, getuige het stilvallen van de rit door tegemoetkoming van een vrachtwagen in een klein plaatsje! De bikers wurmden zich weer op weg en na het passeren van talrijke dorpjes kwamen we aan in Garnwerd aan zee(!) voor een pitstop bij restaurant het ‘Ruischend riet’! Een mooie locatie aan een vaarweg om even te ontspannen.
We vervolgden onze toer over kronkelende weggetjes om daarna neer te strijken in Ten Post bij Grandcafe ‘Bij de Molen’. De royale uitsmijters waren nog nauwelijks verorberd of de eerste spetters dienden zich al aan! Het bleken geen grote hoeveelheden en na het passeren van Zuidlaren kwam zo langzamerhand het zonnetje weer tevoorschijn. Het Drentse land heeft ook zijn charmes en dus een leuk slot van onze tocht.

Na aankomst bij ‘Café De Streek’ enige hilariteit over het verloop van de tour daar sommige bikers al eerder waren gearriveerd! Er bleek bij een omleiding een kink in de kabel (tocht) te zijn geslopen. Maar een echte biker weet zijn weg altijd terug te vinden!

Voor die mensen die zich hadden opgegeven, daarna nog een chinees buffet wat zich eveneens prima liet smaken! Kortom een gezellige nazit en een goed georganiseerde tocht naar ieder zijn tevredenheid!

 

 Motortocht 2014

IMG_0227

Als de bladeren vallen en de herfst intreedt, wordt hij weer verreden: de najaarstocht oftewel Stamppotrit.

 

Om ongeveer half negen verzamelde ieder zich bij Sietske, waar natuurlijk weer een paar koppen verse koffie klaarstonden. Even voorpraten, altijd belangrijk.

Rond de klok van 9.00 uur zijn we met 26 personen vertrokken. Een record aantal sinds het bestaan van de stamppotrit. Het weer was perfect dus stond ons niets in de weg om hier een geslaagde dag van te maken! En dat werd het.

De tocht was deze keer (weer) door Rudie Agricola uitgezet. Hij reed dan ook voorop met achter hem aan een lint van motoren en natuurlijk een trike.

Stamppottocht

 

Vanuit Tjalleberd zijn we binnendoor via Langezwaag, Hoornsterzwaag, Makkinga en Elsloo naar  Appelscha gereden waar we onze eerste tankstop hadden. (Zie foto).

 

Hierna hebben we onze rit vervolgd richting Smilde en de afslag Oranje genomen om langs het Oranjekanaal te rijden tot aan Wezuperbrug. Van hieruit zijn we naar Noord-Sleen gereden alwaar we rond de klok van 11.00 uur aankwamen bij Café Restaurant Wielens waar de koffie met appelgebak klaar stond.

 

Weer even lekker opgewarmd, zijn we rond 12.00 uur weer vertrokken. Nu richting Emmen, Valthermond en Gieten. Dit alles door de mooie natuur van de provincie Drenthe. Daarna richting Zuidlaren waar we rond 13.30 uur aankwamen.

Na hier getankt te hebben zijn we in de Gouden Leeuw ontvangen voor een heerlijke lunch.

Na weer op krachten te zijn gekomen hebben we rond de klok van half vier onze motoren weer gestart voor het laatste deel van de tocht. Dit voerde ons via Vries, Norg, Friesche Palen, Drachten, Boornbergum, Nijbeets en Tijnje naar onze thuishaven in Tjalleberd.

 

Zeer tevreden hebben we een borrel gedronken op de goede afloop ( 1 maar natuurlijk) om vervolgens de motoren thuis te brengen en even onder de douche door te lopen. Nadat een ieder weer fris en fruitig was hebben we ’s avonds in café De Streek genoten van een heerlijk stamppot- buffet, natuurlijk onder het genot van een lekker glaasje bier.

We kunnen terugkijken op een perfect geslaagde dag, met mooi weer, veel deelnemers en iedereen weer veilig thuis. Tot de volgende keer.